نشست خبری ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور دکتر صالحی عمران با رسانه های خوزستان

دکتر صالحی عمران روز دوشنبه 97/1/27  در نشست خبری با رسانه ها در دانشکده فنی شهید چمران اهوازبا اشاره به پتانسیل خوزستان برای تربیت تکنیسین برای صنایع اظهار کرد: کارگاه هایی در دانشکده های سطح استان برای توسعه این رشته ها آماده شده و قصد داریم با راه اندازی ای رشته ها به بخشی از نیاز بازار کار استان پاسخ دهیم.
وی افزود: همچنین مجوز شورای برنامه ریزی درسی برای برقراری رشته های مورد نیاز هر استان از وزارت علوم گرفته شده که بر اساس آن استان ها می توانند با توجه به نیازهای بازار کار و نیازهای مهارتی خود در کنار صنعت، خدمات و کشاورزی، واحدهای درسی خود را ارائه دهد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به رابطه تنگاتنگ دانشگاه فنی و حرفه ای با اشتغال و تولید بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای یک دانشگاه تقاضا محور و کا آفرین بوده و آموزش های مهارتی یکی از آموزش هایی است که با صنعت، کشاورزی، خدمات و اشتغال و تولید رابطه تنگاتنگ دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر دانشگاه فنی و حرفه ای تنها دانشگاه کشور است که مجوز توسعه رشته و فضای آموزشی را دارد.
دکترصالحی عمران با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه فنی و حرفه ای با بازار کار گفت: بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه ای به طور مستقیم وارد بازار کار شده به طوری که در در برخی رشته ها صد در صد و در برخی دیگر بالای 60 درصد از فارغ التحصیلان به طور مستقیم جذب بازار کار می شوند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد:  در حال حاضر 173 دانشکده و آموزشکده در سراسر کشور زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه ای وجود داد که بیش از 200 هزار دانشجو در 150 رشته تحصیلی در آن ها فعالیت دارند.
وی از وجود96 رشته در مقطع کاردانی در کشور خبر داد و افزود: یک هزار و 200 کارگاه فعال در کشور وجود داشته و بیش از 70 درصد مواد درسی دانشگاه عملی و تنها 30 درصد آنها نظری است.
وی یکی از اساسی ترین برنامه های دانشگاه را تکمیل، ارتقا، تجهیز و بازسازی و همسان سازی کارگاه ها و آزمایشگاه ها عنوان کردو گفت: 100 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه کارگاه ها، آزمایشگاه ها و فضاهای فیزیکی در استان خوزستان برای امسال در نظرگرفته شده است.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با اشاره به پتانسیل آموزش های مهارتی در خوزستان بیان کرد: مجوز راه اندازی سه آموزشکده در استان خوزستان از سوی شورای گسترش داده شده زیرا استان خوزستان از نظر کمی و کیفی این پتانسیل را دارد.
وی افزود:حدود 70 رشته هنرستان و کارو دانش در استان وجود داشته و 34 رشته تحصیلی در دانشگاه برای آن ها فراهم شده که در  مقایسه با دیگر استان ها، عدد خوبی است.
دکترصالحی عمران گفت: پنج دانشکده و آموزشکده، 34 رشته و حدود هفت هزار دانشجو در این استان وجود دارد که 90 درصد آن ها بومی هستند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور درخصوص تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای در شهرهای کوچک تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای برای تاسیس نیاز به پیش شرایطی داد که بدون آن ها نمی تواند اقدام به تاسیس دانشگاه کند.
وی افزود: وجود فضا و کارگاه آموزشی و آزمایشگاه، بازار کار و همچنین جمعت دانش آموزی فعال از جمله فاکتورهایی هستند که بدون وجود آن ها امکان تاسیس دانشگاه فنی و حرفه ای وجود ندارد.
دکتر صالحی عمران یادآور شد: تاسیس دانشکده فنی و حرفه ای در شهرهای کوچک، بدون در نظر گرفتن این معیارها، می تواند در دراز مدت باعث افت کیفیت آموزشی این دانشکده ها شود به شکلی که نتواند به نیازها پاسخ مناسب دهد.

در ادامه سید بهزاد علوی رییس آموزشکده فنی و حرفه ای شهید چمران اهواز با بیان این که انعطاف پذیری یکی از مهم ترین معیارهای این دانشگاه است، عنوان کرد: در این دانشکده به دنبال رشته های ثابت نیستیم و بر اساس نیاز استان رشته ها تاسیس و پس از رفع نیاز بازار به آن ها، رشته های جدید ایجاد می شوند.
وی ادامه داد: خوزستان به عنوان یک کارگاه صنعتی باید مجهز بوده و هم رشته های دانشگاهی بیشتری داشته باشد تا در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رییس آموزشکده فنی و حرفه ای شهید چمران اهواز بیان کرد: تاسیس دانشکده دختران، افزایش امکانات رفاهی دانشجویان و ارتقای خوابگاه ها ی دانشجویی از رتبه پنج به بالاتر در دستور کار این دانشکده قرار دارد که با بودجه در نظر گفته برای این استان عملی می شود.
 علوی با بیان این که بر اساس نیاز منطقه ای برای تاسیس رشته ها مجوز صادر می شود، گفت: یکی از موانع توسعه رشته های فنی و حرفه ای کشور، ضوابط شورای گسترش آموزش عالی بود که با انتقال مجوز شورای برنامه ریزی درسی به دانشگاه فنی و حرفه ای، این مشکل رفع و در حال حاضر بر اساس طرح آمایش سرزمین رشته ها تاسیس می شوند.
وی یادآور شد: 2 میلیاد ریال در قالب بهسازی خوابگاه ها، برای دو جداره کردن پنجره های خوابگاه ها برای کاهش اثرات ریزگردها در تخصیص یافته است.
رییس آموزشکده فنی و حرفه ای شهید چمران اهواز عنوان کرد: کارگاه ساخت و تولید، برق، ساختمان و الکترونیک از جمله یک هزار و 670 متر کارگاه های موجود هستند که به دلیل فرسوده بودن برخی، توسعه و بهسازی آن ها در نظر گفته شده؛ همچنین 400 متر به مساحت کارگاه اضافه شده و به رشته های مختلف تقسیم بندی شده و نوسازی و تجهیز صورت می گیرد.
پیش از این دکتر صالحی عمران با حضور در تنها دانشکده فنی دختران خوزستان، سالن چند منظوره این دانشکده را افتتاح و با حضور در دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه شهید چمران، کلنگ توسعه و تجهیز یک هزار و 670 متر کارگاه را بر زمین زد.